Polityka prywatności PBS

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność!

Cieszymy się z Państwa zainteresowania naszą stroną internetową. Ochrona Państwa prywatności jest dla nas bardzo ważna. W Polityce prywatności obowiązującej od 25 maja 2018 oraz w Klauzuli informacyjnej obowiązującej od 25 maja 2018 w PBS Connect Polska Sp. z o.o. znajdą Państwo dokładne informacje o regułach postępowania z Państwa danymi.

Prosimy o udzielenie zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych. Zgodą tą nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień w stosunku do posiadanych przed datą 25 maja 2018. Państwa dane są u nas bezpieczne, a zgodę na przetwarzanie można wycofać w każdej chwili, również w przyszłości.

Poniższa zgoda oznacza zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych zbieranych w ramach korzystania z serwisu www.pbspolska.eu, ze znajdujących się na naszej stronie funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji „desktop”, jak i „mobile”, w tym także zbieranych w tzw. plikach cookies danych osobowych umożliwiających ich analizowanie i profilowanie w celach marketingowych przez PBS Connect Polska Sp. z o.o i naszych Zaufanych Partnerów. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności
Polityka prywatności w PBS Connect Polska Sp. z o.o.
W związku z tym, że od 25 maja 2018 ma zastosowanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) zachęcamy do zapoznania się z informacjami o przestępowaniu z danymi osobowymi w PBS Connect Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.

Informujemy, że administratorem danych osobowych jest PBS Connect Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa. W sprawie danych osobowych prosimy kontaktować się z koordynatorem ochrony danych za pośrednictwem poczty email: kdo@pbspolska.eu lub telefonicznie M. +48 608 288 581; T. +48 22 243 00 40 wew. 827

Dane dostępowe i hosting
Mogą Państwo odwiedzać nasze strony internetowe bez podawania danych osobowych takich jak: imię, nazwisko, adres email, telefon itp. Przy każdym wywołaniu strony internetowej serwer internetowy przechowuje automatycznie jedynie tzw. logi serwera zawierające np. nazwę żądanego pliku, Państwa adres IP, datę i godzinę pobrania, transmitowaną ilość danych oraz informację o dostawcy danych (dane dostępowe) i dokumentujące wywołanie danych.

Wymienione dane dostępowe analizowane są wyłącznie w celu zapewnienia niezakłóconego funkcjonowania strony i ulepszenia naszej oferty. Służy to ochronie naszego uzasadnionego interesu polegającego na prawidłowej prezentacji naszej oferty, który przy zastosowaniu zasady wyważania interesów ma charakter nadrzędny.

Newslettery wysyłane pocztą elektroniczną oraz reklama pocztowa
W przypadku zamówienia subskrypcji naszego newslettera wykorzystujemy konieczne lub przekazane przez Państwa odrębnie dane w celu regularnego przesłania Państwu naszych newsletterów drogą elektroniczną na podstawie Państwa zgody.

Rezygnacja z subskrypcji newslettera jest możliwa w każdej chwili przez przesłanie wiadomości na podany poniżej adres kontaktowy lub przez kliknięcie na przewidziany do tego celu link znajdujący się w newsletterze. Po rezygnacji z subskrypcji Państwa adres e-mail zostanie usunięty, o ile nie przekażą Państwo swojej wyraźnej zgody na dalsze wykorzystanie swoich danych lub o ile nie zastrzeżemy sobie prawa do ich dalszego wykorzystania, które zgodnie z przepisami prawa będzie dozwolone i o którym informujemy Państwa w niniejszym oświadczeniu.

Newsletter w ramach przetwarzania danych wysyłany będzie bezpośrednio przez nas lub na nasze zlecenie przez usługodawcę, któremu przekażemy Państwa adres e-mail. Usługodawca ten ma swoją siedzibę w obrębie Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Adres email do koordynatora danych osobowych w PBS: kdo@pbspolska.eu lub pocztą: PBS Connect Polska Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa z dopiskiem KDO (aktualne dane kontaktowe PBS znajdziecie Państwo także na stronie http://pbspolska.eu/kontakt/ lub https://katalog.pbspolska.eu/kontakt

Reklama pocztowa i prawo sprzeciwu
Zastrzegamy sobie ponadto prawo wykorzystania Państwa imienia i nazwiska oraz Państwa adresu pocztowego do celów realizacji umowy, np. do przesyłania faktury w wersji papierowej przesyłką listową. Służy to ochronie naszego uzasadnionego interesu polegającego na wywiązaniu się z umowy wobec Państwa, który przy zastosowaniu zasady wyważania interesów ma charakter nadrzędny.

W każdej chwili przysługuje Państwu prawo sprzeciwu odnośnie przechowywania i wykorzystywania Państwa danych do tych celów poprzez przesłanie wiadomości na adres kontaktowy podany poniżej.

Adres email do koordynatora danych osobowych w PBS: kdo@pbspolska.eu lub pocztą: PBS Connect Polska Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa z dopiskiem KDO (aktualne dane kontaktowe PBS znajdziecie Państwo także na stronie http://pbspolska.eu/kontakt/ lub https://katalog.pbspolska.eu/kontakt

Cookies i analiza sieci, Zaufani Partnerzy
W celu stworzenia efektywnej witryny internetowej i możliwości korzystania z określonych funkcji, prezentowania odpowiednich produktów lub w celu badania rynku korzystamy na różnych stronach z tzw. plików cookies.

Służy to ochronie naszego uzasadnionego interesu polegającego na optymalnym przedstawieniu naszej oferty, który przy zastosowaniu zasady wyważania interesów ma charakter nadrzędny.

Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane automatycznie na Państwa urządzeniu końcowym. Niektóre z używanych przez nas plików cookies po zakończeniu sesji przeglądarki, a tym samym po zamknięciu przeglądarki, są usuwane (tzw. cookies sesyjne). Inne pliki cookies pozostają na Państwa urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie używanej przez Państwa przeglądarki przy następnym odwiedzeniu witryny. Informacje na temat czasu ich przechowywania mogą Państwo znaleźć w przeglądarce w ustawieniach cookies. Możliwe jest ustawienie przeglądarki w taki sposób, że są Państwo informowani o zastosowaniu cookies i że indywidualnie decydują Państwo o ich akceptacji względnie ich akceptacji w określonych przypadkach lub ich całkowitym wyłączeniu. Przeglądarki różnią się od siebie, jeżeli chodzi o sposób zarządzania ustawieniami cookies. Sposób zarządzania tymi ustawieniami opisany jest w menu Pomoc każdej przeglądarki, w którym objaśnione jest, jak można zmienić ustawienia cookies.

Internet Explorer™
Safari™
Chrome™
Firefox™
Opera™

Dane osobowe zbierane w tzw. plikach cookies umożliwiają nam analizowanie i profilowanie oferty w celach marketingowych przez PBS Connect Polska Sp. z o.o i naszych Zaufanych Partnerów czyli Google LLC, Facebook, GetResponse oraz Celcen.pl.

W przypadku braku akceptacji plików cookies funkcjonalność naszej witryny internetowej może być ograniczona.

Użycie Google (Universal) Analytics w celu analizy sieci

Ta witryna internetowa używa Google (Universal) Analytics, serwis analizy sieci oferowany przez Google LLC (www.google.pl). Służy to ochronie naszego uzasadnionego interesu polegającego na optymalnym przedstawieniu naszej oferty, który przy zastosowaniu zasady wyważania interesów ma charakter nadrzędny.

Google (Universal) Analytics używa metod umożliwiających analizę korzystania z sieci przez Państwa, jak na przykład pliki cookies. Automatycznie gromadzone informacje o sposobie korzystania przez Państwa z tej witryny internetowej są zazwyczaj przesyłane do serwera Google w USA i tam zapisywane. Poprzez aktywację anonimizacji adresów IP w tej witrynie internetowej adres IP przed przesłaniem zostanie najpierw w obrębie państw członkowskich UE lub innych państw będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym skrócony. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP przesyłany jest do serwera Google w USA i dopiero tam skracany. Anonimowy adres IP jest przesyłany w ramach usługi Google Analytics za pomocą przeglądarki nie jest zasadniczo łączony przez Google z innymi danymi.

Google LLC ma swoją główną siedzibę w USA i posiada certyfikat Tarczy Prywatności w ramach EU-US Privacy Shield. Możliwy jest wgląd do aktualnego certyfikatu. Na podstawie porozumienia pomiędzy USA i Komisją Europejską Komisja Europejska stwierdziła, że poziom ochrony danych osobowych u przedsiębiorstw posiadających certyfikat Tarczy Prywatności jest odpowiedni.

Mogą Państwo uniemożliwić Google rejestrowanie danych o użytkowaniu witryny, które są generowane przez cookies (w tym dane dotyczące Państwa adresu IP), a także zapobiec przetwarzaniu tych danych, przez pobranie i instalację wtyczki do przeglądarki dostępnej pod linkiem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Sposób kontaktu i przysługujące prawa
Przysługuje Państwu prawo do uzyskania nieodpłatnych informacji na temat Państwa danych osobowych, które są przez nas przechowywane, jak również ew. prawo do korekty, ograniczenia przetwarzania, przekazana lub usunięcia tych danych.

W przypadku pytań dotyczących gromadzenia, przetwarzania lub wykorzystania Państwa danych osobowych oraz w przypadku potrzeby uzyskania informacji oraz korekty, zablokowania lub usunięcia danych oraz odwołania udzielonych zgód lub w przypadku sprzeciwu wobec określonego wykorzystywania danych prosimy o bezpośredni kontakt na podany poniżej adres.

Administratorem danych zgodnie z art. 4 ust. 7 Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych jest PBS Connect Polska Sp. z o.o., ul. Annopol 3, 03-236 Warszawa, e-mail: kdo@pbspolska.eu.

Ponadto przysługuje Państwu prawo złożenia skargi we właściwym organie nadzorczym ochrony danych.

Prawo sprzeciwu
Wobec opisanego powyżej przetwarzania danych osobowych służącego ochronie naszego uzasadnionego interesu, który przy zastosowaniu zasady wyważenia interesów ma charakter nadrzędny, mogą Państwo wnieść sprzeciw ze skutkiem na przyszłość.

Jeżeli dane przetwarzane są w celach marketingu bezpośredniego, z prawa tego mogą Państwo skorzystać w każdej w chwili, jak opisano powyżej.

Jeżeli dane przetwarzane są w innych celach, przysługuje Państwu prawo sprzeciwu tylko w przypadku istnienia powodów dotyczących Państwa szczególnej sytuacji.

Po wykonaniu prawa sprzeciwu w całości lub części Państwa dane osobowe nie będą już przetwarzane w takich celach, chyba, że wykażemy ważne i uzasadnione podstawy przetwarzania, które mają charakter nadrzędny wobec Państwa interesów lub podstawowych praw i wolności lub jeżeli przetwarzanie danych ma na celu dochodzenie, realizację lub obronę roszczeń. Nie dotyczy to sytuacji, w których dane przetwarzane są do celów marketingu bezpośredniego. W takim przypadku Państwa dane osobowe nie będą już przetwarzane w tym celu.

Polityka prywatności obowiązująca do 25 maja 2018 r. jest dostępna pod tym linkiem.
Polityka prywatności cookies obowiązująca do 25 maja 2018 r. jest dostępna pod tym linkiem.

Klauzula Informacyjna
Klauzula informacyjna w PBS Connect Polska Sp. z o.o.
Warszawa, 2018-05-21

Administratorem Państwa Danych Osobowych jest firma:
PBS Connect Polska Sp. z o.o
03-236 Warszawa
ul. Annopol 3,
tel: +48 22 243 00 40
e-mail: kontakt@pbspolska.eu
http://pbspolska.eu/kontakt/

Z Koordynatorem Danych Osobowych (kdo) w PBS Connect Polska Sp. z o.o można skontaktować się:
telefonicznie: M. +48 608 288 581; T. +48 22 243 00 40 wew. 827
e-mailem: kdo@pbspolska.eu
bezpośrednio w siedzibie firmy PBS w Warszawie
Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
niezbędnego i prawidłowego wykonania umowy / obsługi o charakterze handlowym, w tym podjęcia działań przed zawarciem umowy / przyjęciem zamówienia na żądanie osoby, której dane dotyczą – podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b), i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
wykonywania czynności zgodnie z udzielonymi przez Panią/Pana zgodami – podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
wykonywania czynności wymaganych obowiązującymi przepisami prawnymi i administracyjnymi – podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt c) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
realizacji prawnie uzasadnionego interesu firmy PBS, a w szczególności:
dochodzenia, realizacji lub zabezpieczenia roszczeń wobec klienta,
prowadzenia analiz jakości świadczonych usług sprzedaży, – podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt f) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
Państwa dane zostały pozyskane w ramach wykonywania umowy/obsługi o charakterze handlowym i obejmują:
imię i nazwisko,
nazwę firmy,
dane teleadresowe i email,
informacje na temat prowadzonej działalności gospodarczej.
Odbiorcą Państwa danych osobowych będą:
upoważnieni do przetwarzania danych osobowych pracownicy firmy PBS,
podmioty zapewniające obsługę teleinformatyczną, organizacyjną i techniczną firmy PBS,
instytucje upoważnione do przetwarzania danych osobowych na mocy obowiązującego prawa,
wymienione powyżej w punkcie 4 Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
Państwa dane osobowe będą przetwarzane dopóki, dopóty nie zostanie zgłoszony sprzeciw wobec ich przetwarzania, a w razie zgłoszenia sprzeciwu – przez okres przedawnienia roszczeń, jakie mogą przysługiwać osobie, której dane dotyczą.
Jako Administrator Państwa Danych Osobowych informuję, że mają Państwo prawo dostępu do swoich danych oraz możliwość ich poprawiania. Przysługuje Państwu także prawo do usunięcia danych, do przenoszenia danych, prawo do ograniczenia lub żądania zaprzestania ich przetwarzania oraz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne lecz niezbędne do wykonywania czynności, o których mowa w punkcie 3 niniejszej klauzuli informacyjnej.
Powyższa klauzula informacyjna realizuje obowiązek prawny wynikający z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy. Nie wymaga ona żadnych działań z Państwa strony.

Lista Zaufanych Partnerów
Lista zaufanych partnerów PBS Connect Polska Sp. z o.o.
Poniżej znajduje się lista zaufanych partnerów PBS Connect Polska Sp. z o.o.:

Google LLC
Facebook
GetResponse
Celcen.pl